Bouwtekening Platdak Dakkapel

Op zoek naar bouwtekeningen voor uw dakkapel?
Wij regelen het, snel & betaalbaar

Wij helpen u hier graag bij. Daarbij kunnen we u adviseren, de bouwtekeningen verzorgen en de aanvraag van de omgevingsvergunning voor u indienen.

Een dakkapel geeft uw zolder licht en ruimte en schept daarmee mogelijkheden voor een extra kamer. Het plaatsen van zo’n dakkapel kan echter niet zomaar. Om de veiligheid van uzelf en van omwonenden te waarborgen en omdat rekening gehouden moet worden met inpassing in de omgeving, het bouwbesluit en het bestemmingsplan, worden hieraan wel enkele voorwaarden gesteld. In sommige gevallen is daar een omgevingsvergunning voor nodig, in andere gevallen niet.

bouwtekening platdak dakkapel

Platdak Dakkapel

De meest voorkomende dakkapel is een dakkapel met een platdak. Deze dakkapel past op vrijwel elk woning en wordt het makkelijkst door de gemeente vergund.

Het laten plaatsen van een dakkapel kan erg eenvoudig zijn. Wel is het verstandig om wat voorbereidingen te treffen. Hieronder leest u meer over de zaken waar u op kunt letten als u een dakkapel laat plaatsen.

Extra zaken
Het laten plaatsen van een dakkapel heeft erg veel voordelen. Zo creëert u meer licht en ruimte in huis. Hierdoor kunt u uw stoffige zolderkamer omtoveren in een mooie slaapkamer, kantoor of zelfs woonkamer. Maar er komt ook veel kijken bij het laten plaatsen van een dakopbouw. Zo kunt u wellicht te maken krijgen met de volgende zaken:

Opties en accessoires
Als u een dakkapel laat plaatsen is het verstandig om ook meteen na te denken over eventuele extra opties en accessoires. Deze kunnen dan ook meteen geplaatst worden, wat een hoop extra tijd en moeite scheelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afwerking van de constructie of aan extra mogelijkheden, zoals een insectenhor, ventilatierooster of rolluik. Deze extra opties kunnen bijdragen aan het wooncomfort en aan de isolatie van uw woning.

Dakkapel Onderhoud
Als u een dakkapel heeft moet u deze natuurlijk ook onderhouden. Dit hoeft niet veel moeite te kosten. Als u kiest voor een kunststof of polyester exemplaar is een jaarlijkse controle- en schoonmaakbeurt voldoende. Kiest u voor een houten exemplaar? Dan kost het onderhoud wellicht wat meer werk, omdat hout iets gevoeliger is voor vuil en schade. Ook moet het schilderwerk ongeveer eens per 5 jaar opnieuw worden uitgevoerd. Goed onderhoud draagt bij aan een langere levensduur. Het onderhoud is ook eenvoudig uit te besteden aan een specialist door middel van een onderhoudscontract.

Dakkapel Isolatie
Een dakkapel kan bijdragen aan het isoleren van uw zolder, mits u natuurlijk voor een goed geïsoleerd exemplaar kiest. Polyester en kunststof beschikken doorgaans over een hoge isolatiewaarde. Hout is over het algemeen minder goed geïsoleerd. De isolatiewaarde is echter te verhogen door het gebruik van isolatiematerialen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van HR++ glas in uw ramen. Een goed geïsoleerde dakkapel verhoogt het wooncomfort, omdat de temperatuur in huis constanter blijft. Ook kunt u veel geld besparen op uw energiekosten doordat u minder warmte in huis verliest.

Dakkapel Renovatie
DakkapelIs uw dakkapel al wat ouder en zijn er onderdelen aan vervanging toe? Overweeg dan eens een renovatie. Een renovatie neemt gemiddeld 1 dag in beslag. De werkzaamheden die hierbij worden uitgevoerd kunnen verschillen per situatie. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de kozijnen, het plaatsen van dubbel glas of het vernieuwen van de dakbedekking. Als uw dakopbouw er erg slecht aan toe is of als renovatie niet mogelijk is kunt u een vervanging overwegen. De prijzen van vervanging liggen hoger, maar u kunt dan wel weer profiteren van een volledig nieuwe dakopbouw.

Wat kunnen we voor u (be)tekenen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina, ovv uw adres, huisnummer en woonplaats.

Copyright 2010-2023 © DakkapelTekening.com Alle rechten voorbehouden