Bouwtekening Sleepdak Dakkapel

Op zoek naar bouwtekeningen voor een sleepdak dakkapel? Wij regelen het, snel & betaalbaar

Wij helpen u hier graag bij. Daarbij kunnen we u adviseren, de bouwtekeningen verzorgen en de aanvraag van de omgevingsvergunning voor u indienen.

Een dakkapel geeft uw zolder licht en ruimte en schept daarmee mogelijkheden voor een extra kamer. Het plaatsen van zo’n dakkapel kan echter niet zomaar. Om de veiligheid van uzelf en van omwonenden te waarborgen en omdat rekening gehouden moet worden met inpassing in de omgeving, het bouwbesluit en het bestemmingsplan, worden hieraan wel enkele voorwaarden gesteld. In sommige gevallen is daar een omgevingsvergunning voor nodig, in andere gevallen niet.

bouwtekening sleepdak dakkapel

Sleepdak / Schuindak Dakkapel

Een dakkapel met een sleepdak is simpelgezegd een dakkapel met een schuin dak. In sommige gevallen wordt dit door de gemeente gevraagd, bijv wanneer het beter bij de woning past

Dakkapellen met een schuin aflopend dak met dakpannen, ofwel een sleepdak, worden in de volksmond aangeduid als pannendak dakkapellen, een luxueuzere, en minder gebruikte aanduiding is sleepdakkapel. Niet elke willekeurige Nederlandse woning leent zich voor een pannendak dakkapel of sleepdakkapel. Een voorwaarde is de hellingshoek, het dak mag niet te flauw aflopen, de minimale hellingshoek moet 35 graden bedragen. Mocht het dak niet aan deze voorwaarde voldoen, dan bestaat de kans dat lekkage ontstaat, omdat het regenwater op het dak van de dakkapel blijft liggen.

Pannendak dakkapellen kunnen niet op elke woning worden geplaatst
Het dak van pannendak dakkapellen heeft een hellingshoek, die minimaal 11 graden en maximaal 19 graden bedraagt. Een sleepdak met een zeer flauwe hellingshoek, in combinatie met een relatief flauw dak van de woning zorgt niet voor voldoende waterafvoer, een logisch gevolg hiervan kan lekkage zijn. Bij pannendak dakkapellen en sleepdakkapellen speelt het type dakpan geen belangrijke rol, een pannendak dakkapel kan zowel worden geplaatst op een dak met sneldekkers als oud Hollandse pannen, het is wel handig dat u beschikt over gevelpannen en eventueel ook nokpannen.

Pannendak dakkapellen zorgen voor evenveel ruimtewinst op zolder
De ruimtewinst van pannendak dakkapellen en sleepdakkapellen is gelijk aan de ruimtewinst van platdak dakkapellen. U betaalt voor een pannendak dakkapel wel een hogere prijs, het verschil met een platdak dakkapel is nabij 20%. De prijs van een pannendak dakkapel is hoger, omdat de productie van deze dakkapellen meer tijd kost en de waarde van een dergelijke dakkapel hoger wordt geschat. Een pannendak dakkapel of sleepdakkapel heeft meer uitstraling, dan een traditionele of prefab dakkapel, het visuele aspect zorgt voor de meerwaarde.

Pannendak dakkapellen zijn niet vergunningsvrij te plaatsen
Pannendak dakkapellen en sleepdakkapellen zijn nooit vergunningsvrij te plaatsen. De gemeente heeft vaak geen problemen met een pannendak dakkapel, zij dienen echter wel te kijken naar al geplaatste dakkapellen in de woonwijk. Mochten in de woonwijk veel platdak dakkapellen zijn geplaatst, dan is de kans kleiner dat een vergunning voor een pannendak dakkapel wordt verleend. Overigens bent u bij pannendak dakkapellen, hetzij sleepdakkapellen vrij in het bepalen van de breedte, de hoogte of de kleuren en buitenafwerking van de dakkapel.

Wat kunnen we voor u (be)tekenen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina, ovv uw adres, huisnummer en woonplaats.

Copyright 2010-2023 © DakkapelTekening.com Alle rechten voorbehouden